Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 5. 2018

Videa - závody v požárním útoku Mořice - děti a dospělí 20.5.2018 Mořice

Letošní ročník soutěže dětí a dospělých jsme byli nuceni z důvodů posunutí revival festivalu (ten byl posunut kvůli sjezdu rodáků) také posunout dopředu. Brali jsme také v potaz začátek Přerovské ligy požárních útoků a s naším závodem uhnuli na neděli, neboť v sobotu ona liga, kterou naši muži 35+ jezdí, začínala. Bohužel Radkova Lhota na jaře změnila termín a my už s tím nechtěli hýbat i za ztrátu bodů v lize. Ale počasí přálo, nebyly takové hice, jako v červnu.

Již druhým rokem se nám daří pozvat na náš, ne příliš komfortní plácek, velký počet soutěžních družstev. Dětí přijelo 36 a dospělých 17.

zavody_2018_morice_z_vrchu.jpg

Závody dětí byly trošku zakleté, pořádné výkony předvedly jen družstva ze vzdálenějšího okolí. Naši Mořičácci jsou ještě malí a nezkušení, přesto bojovali statečně a výsledky se dostaví.

 

Bratr Špaček, alias Rádio Kykyryký s výsledky dětí

vysledky_zavody_deti_morice_20-5-2018.jpg

 

 

 

V půl třetí začínal závod dospělých. Jsme rádi a děkujeme sousedním sborům, které běžně na závody nejezdí, že k nám přijely. Kromě těchto nadšených amatérů se na závodech nečekaně objevili borci z Hranic, kteří pokořili na jednom z terčů čas pod 15s a soutěž mužů vyhráli.

Video mořických mužů

 

Ženy měly smůlu, tak jako některé další týmy, si špatně vyložily zvuk startovacího bzučáku a na 3 sekundy útok přerušily. Právě vystřídavší startér Béďa, který se vrátil z pohotovostního zásahu technika, nevěděl, že předchozí startér Renek, toto nedorozumění napravoval novým startem. Dále trošku opožděný plyn Áje, která chtěla pomoci spoji savic, kameraman se omlouvá, pokaždé tu sílu okamžiku neunese :) Jinak pěkný útok.

vysledky_zavody_dospeli_morice_20-5-2018.jpg

 

+JP+